Løping i naturen er skikkelig poppis!

 

Det grønne skiftet. Økologi. Trail running. Stikkord som kan tyde på at vi ser flere løpeinteresserte i skog og mark fremover. Det er faktisk å anbefale! Frisk luft, frodige omgivelser og frihet. 

Våren og sommeren i marka og på fjellet er en fantastisk tid og en flott opplevelse. Da bør du unna deg noen fjellturer og løpeturer i variert terreng, og da er gode sko svært viktig.

Valg av riktig sko handler om hvilke terreng du skal gå i (lett/middels variert terreng = lettere og mykere sko, kontra variert og utfordrende terreng = tyngre og mer vridningsstiv sko med høyere skaft – støtte i ankel), passform og materialer. Pris er ikke viktig i så stor grad, fordi du blir mer fornøyd med en sko som passer ditt formål (det skal jeg love deg…).

Se oversikt over tur- og fjellsko her

Sikker vinner fra Salomon

Skjermbilde 2016-05-20 kl. 16.25.07

Salomon Speedcross 3 sitter godt på glatt underlag, meget enkel snøring og kan fås med og uten Gore-Tex. Anbefales!

De er meget populære og er en sko «alle» bør ha i skapet.

Husk at de er litt små i størrelsen, så velg en halv størrelse større enn normalt. Modellen med Gore-Tex-membran heter Speedcross 3 GTX, mens uten membranen heter kun Speedcross 3. Skal du ut i vått terreng, når det regner eller bruke dem på snø, så anbefales Gore-Tex (og ja, det fungerer). Hvis ikke, så går du for modellen uten.

Her får du tak i Speedcross 3 til herre

Her får du tak i Speedcross 3 til dame

Vekt: 340 gram per sko i størrelse 42.

Salomon XA Pro 3D

Skjermbilde 2016-05-23 kl. 09.16.06

 

En kundevurdering fra Bjørn sier sitt: «En helt gjennomført sko. Holder mål i all slags terreng. Sitter godt på benene. Setter virkelig pris på den smarte snøringen av skoene.» Fåes med og uten Gore-Tex og er en fantastisk løpesko for mark.

Her får du tak i den (til dame og herre)

Inov-8 X-Talon 212

x-talon212-toe-880x660

Inov-8 X-Talon 212 trilles til sekser på terningen! Det er heller ikke uten grunn. Flere terrengløpere bruker allerede terrengskoen fra Inov-8. Inov-8 X-Talon 212 er lette og myke, har en fantastisk passform, grepet er overlegent bra og løpsfølelsen er unik, skriver klikk.no i sin test av flere terrengsko. Skoene fikk en snittkarakter på 5,7!

Den sitter som et skudd på de fleste underlag – ja, bortsett fra på speilglatte svaberg. Likevel er Inov-8 X-Talon 212 best på grus og sti. En rendyrket konkurransesko som også er meget god til trening i skogen.

Vekt per sko: 212 gram!
Drop: 6 mm

Her får du tak i den

Sitter på de fleste underlag

bushido_man_blue_-_flame__26kbf__1

La Sportiva har stålkontroll når det gjelder grep på ulike underlag. Modellen Bushido er en utmerket terrengløpesko for tøffe skogstier og grusveier. Skoen sitter bra på foten og har en meget god stabilitet.

Drop: 6 mm

Her får du tak i den til herre

Her får du den til dame

 

Sokker som fungerer

942682

Sealskinz Hydrostop-sokker er 100% vindtette og vanntette, samtidig som de har god ventilasjon. De har et høyteknologisk og innovativt Aqua dynamisk design som holder føttene tørre, selv under svært våte forhold.

I tillegg til å være vanntette, så vil også en unik patentert membranteknologi stenge ute sand og kunne motvirke gnagsår. Alle sokker blir sjekket for lekkasje før de forlater fabrikken i England, slik at du kan være 100% sikker på at de holder det de lover. Sokkene passer ypperlig til for eksempel fjell og skogsturer, løping og sykkel, samt kajakk.

Her kan du bestille sokkene

Les også

Treningstøyet menn går for i sommer

Velg riktig fjellstøvler og tursko

Dette bør du ha i sommer

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *