Høst på fjellet er en fantastisk tid og en flott opplevelse for turer. Da bør du unna deg noen fjellturer i variert terreng og da er gode sko svært viktig.

Valg av riktig fjellstøvel handler om hvilke terreng du skal gå i (lett/middels variert terreng = lettere og mykere sko, kontra variert og utfordrende terreng = tyngre og mer vridningsstiv sko med høyere skaft – støtte i ankel), passform og materialer. Pris er ikke viktig i så stor grad, fordi du blir mer fornøyd med en sko som passer ditt formål (det skal jeg love deg…).

En sikker vinner for mange

Crispi Valdres er en populær modell i likhet med Crispi Skarven. Mange sverger til denne modellen, og det er ikke uten grunn. God passform, solid sko som tåler vær og forhold, pakket inn i en Gore-Tex membran for vanntetthet og optimale pusteegenskaper. Derfor er dette en modell som mange mener er den beste fjellskoen for folk flest.

Crispi Valdres får du her!

En av de letteste i sin klasse

Crispi Titan GTX er en tilnærmet modell til Crispi Hunter, og er på lik linje med den støvelen en av de beste. Med Thermo Whire Technologi har Crispi klart å produsere en lett støvel, uten at det går på bekostning av robusthet. Titan GTX er samtidig laget i glatt lær, som gjør at den former seg etter din fot.

Bestill her – før de blir utsolgt!

Crispi for røffe forhold

… og en toppmodell innen jaktstøvler.

Det som kjennetegnes Crispi Hunter er kort fortalt at de er behagelige å gå med, stabile og gir god fotstøtte. Det fremkommer av den svært gode kvaliteten Crispi leverer, og med GoreTex blir Hunter-modellen godt polstret for vann (så og si vanntette). Selv om vekten er noe høy (ca 930 gram per støvel), er ikke dette en hindring om du ønsker solide sko som støtter oppover leggen. Det er med på å gjøre lange turer i ulent terreng til en god opplevelse.

 lager igjen!

 

Adidas prøver seg på støvler

… og de får kjemperos fra kundene!

Les alle kundeanmeldelsene her

Noe ukjent er Adidas på markedet for turstøvler, men Adidas GSG 9.2 skal være av god kvalitet. Det sies at Adidas GSG 9.2 er lette og luftige støvler som tåler de tøffeste forhold.

Mathias skriver følgende: «Fantastisk gode sko. Det står at adidas utformet denne modellen med den hensikt at de skulle føles som joggesko på beina – det gjør de også! Fungerer knall til de fleste typer patruljevirksomhet og modellen puster såpass at man fint kan bruke den på kontoret også. Får et lite fratrekk for rask slitasje, spesielt fremme på tuppen av skoen.»

Sjekk prisen her!

Militærstøvel fra Condor

Condor Murphy-zip er en taktisk støvel med ultimat holdbarhet og allsidighet.

Condor-støvelen er en virkelig råtass. Med AM-TECH-teknologi sitter sålen fast i resten av skoen uten bruk av lim. Elastiske lisser og glidelås, er med på å gjøre at skoen sitter godt på foten. Samtidig har skoen en vanntett membran som sikrer tørre føtter uten våte forhold. For å sette prikken over i-en, som også gjør denne skoen RØFF, er forsterkede sidelommer tilpasset lommekniv. Condor-støvelen er virkelig bygd for tøffe mannfolk!

GOD PRIS: Sjekk den ut her!

Overtrekksstøvel

Kan enkelt pakkes ned i sekk!

NEOS Adventurer er en robust overtrekksstøvel. Med ekstremt lav vekt (960 gram per par) er dette ikke ubehagelig å ha utenpå joggesko, tursko eller vanlige vinterstøvler.

Enda et viktig poeng: Vann- og vindtett!

Her får du tak i dem!

Sporty terrengsko med godt feste

kollasj_speedcross

Ønsker du derimot en fjellsko/tursko til markabruk? Eller en løpesko for bruk i skog, mark og fjell? Salomon Speedcross 4 sitter godt på glatt underlag, meget enkel snøring og kan fås med og uten Gore-Tex. Anbefales!

Husk at de er litt små i størrelsen, så velg en halv/en størrelse større enn normalt. Modellen med Gore-Tex-membran heter Speedcross 4 GTX, mens uten membranen heter kun Speedcross 4. Skal du ut i vått terreng, når det regner eller bruke dem på snø, så anbefales Gore-Tex (og ja, det fungerer!). Hvis ikke, så går du for modellen uten.

Her får du tak i Speedcross 4 GTX

Dette er sokker som fungerer

Skjermbilde 2016-08-24 kl. 13.59.05

Sealskinz Hydrostop-sokker er 100% vindtette og vanntette, samtidig som de har god ventilasjon. De har et høyteknologisk og innovativt Aqua dynamisk design som holder føttene tørre, selv under svært våte forhold.

I tillegg til å være vanntette, så vil også en unik patentert membranteknologi stenge ute sand og kunne motvirke gnagsår. Alle sokker blir sjekket for lekkasje før de forlater fabrikken i England, slik at du kan være 100% sikker på at de holder det de lover. Sokkene passer ypperlig til for eksempel fjell og skogsturer, løping og sykkel, samt kajakk.

Her skaffer du deg sokkene!


Sjekk også: STORT UTVALG AV FJELLSKO HER

Trackbacks/Pingbacks

  1.  Denne fleecejakka ble «best i test» |

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *