Det er kanskje ikke så kjent at GPS-produsenten Garmin også lager action-kameraer, og deres nyeste kamera VIRB XE er kanskje et av de beste kameraene du kan kjøpe akkurat nå – ja, til og med bedre enn GoPro.

VIRB er Garmins action-kameraserie og består av modellene VIRB, VIRB Elite, VIRB X og VIRB XE, og det er sistnevnte som har gjort et stort innovasjonssteg. Med VIRB XE har Garmin kombinert kompetansen firmaet innehar innen GPS og måling og kombinert det med actionkameraet.

garmin-virb-xe-no-color

Mål intensiteten!

Fitnesstrackere, eller helsemålere om du vil, er noe som er veldig i vinden om dagen og det var bare et tidsspørsmål om når teknologien ville bli brukt andre steder. Det er nettopp dette som kanskje skille VIRB XE mest fra sine konkurrenter. Er det en ting Garmin kan mye om så er det sensorer, måling og GPS, og i dette kameraet finner du alt av det. G-metrix er systemet som måler det meste som skjer, og registrerer det til riktig tidspunkt i det som blir tatt opp.

Alt som måles kan senere legges på i videoen ved hjelp av gratisprogrammet har Garmin laget det de kaller G-metrix, et gratis-program som gjør at du kan koble all målingsdata sammen med videoen, og få frem akkurat hvordan situasjonen var på det tidspunktet du ønsker.

I denne videoen kan du få en oversikt over alt Garmin VIRB XE kan måle.

Sett på ekstra sensorer – mål enda mer!

Kameraet kan måle en rekke ting, som for eksempel: fart, høyde og g-krefter. Men kobler du på noen ekstra sensorer så åpner det seg plutselig enda flere muligheter. Glad i å sykle, kjøre snowboard/ski, eller løp? Med en pulsmåler fra Garmin får du med hjerterytmen du hadde på akkurat det heftigste punktet i videoen.

Driver du med enda heftigere ting som downhill-sykling, flyvning, seiling eller motorsport så kan du koble på enda flere sensorer som måler de forskjellige kreftenes påvirkning på fremkomstmiddelet.

Vanntett ned til 50 meter

Hvis du har brukt et GoPro-kamera så har du kanskje blitt kjent med boksen som kameraet ofte må settes inn dersom du skal inn i våtere miljøer. Ikke med VIRB XE. VIRB XE er vanntett ned til 50 meters dybde, og du behøver ikke å sette på noe ekstrautstyr for at det skal være det. Kameraet er allerede bygd inn i et kraftig skall, som også er vanntett.snowboard

Bildestabilisering

VIRB XE har også en innebygd bildestabilisering som gjør det enda enklere å få rolige bilder i urolige tilstander. I tillegg har Garmin gjort det enda enklere å redigere video fra flere kameraer. Med GPS-styrt tidsstempling slipper du å jobbe med kronglete tidssynkronisering, og kan mye enklere bytte mellom forskjellige vinkler.

Overføring av videoen kan du så klart gjøre via Wi-Fi eller Bluetooth, og alle dataene som måles i løpet av turen kan du legge på når du redigerer videoen i gratisprogrammet VIRB Edit.

VIRB XE, samt en mengde ekstrautstyr til påmontering av kameraet på hjelm, kropp, bil og sykkel, finner du hos Outnorth.no.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *