Dette er årets kuleste, smarteste og beste sykkelkjøp.

Sommeren nærmer seg med stormskritt og sykkelsesongen er i gang. Vi gir deg nyhetene og bestselgerne fra et av verdens mest kjente sykkelmerker.

Det er ikke til å legge skjul på at el-sykkelmarkedet i Norge har tatt av. Flere skaffer seg el-sykkel fordi det rett og slett er et enkelt brukervennlig system og gir deg som syklist behagelig drahjelp (spesielt i motbakker). På terrengsykkel-fronten følger vi fortsatt trenden om 29 og 27,5 tommers hjul. Fordelen med 29 tommer er at den forserer terrenget bedre enn den tradisjonelle 26. 27,5 har blitt den nye standarden i terrengsykkel-markedet.

Vi har tatt en prat med Joakim Solem hos Merida.no, og spurt om årets bestselgere og nyheter.

Handle sykkel enkelt på nett:

Du tenker kanskje det er vanskelig og tungvindt å handle sykkel på nett. Kanskje redd for at den ikke passer? Eller må montere den selv? Eller hva skjer med returretten?

Merida.no er løsningen.

  1. Velg sykkel uten kø og stress – snakk med personell på Livechat hvis du trenger råd
  2. Velg størrelse – det sjekker du her!
  3. Velg nærmeste sportsbutikk du vil hente den i
  4. Betal
  5. Hent i butikk – ferdig montert

Test selv her

El-sykler

Når du skal velge el-sykkel som ditt nye fremkomstmiddel er det et par ting du må tenke over. Først og fremst må du vurdere behovet ditt. Det er med på å sette sykkeltype og pris. En rå terrengsykkel kan også brukes på landeveien, men er noe tyngre å håndtere enn en hybrid. Sistnevnte er en behagelig cruiser i urbane strøk og på landeveien. Når det gjelder utstyr bør elmotoren være sentermontert (ved kranken), og batteriet plassert på rammen. Dette for å sikre at motoren er i nærheten av selve tråkket, og du vil få maks ut tråkket og tyngden blir sentrert. Det gjør sykkelen stødigere å håndtere.

Av 2017s beste el-sykkelkjøp er det disse modellene du bør sjekke ut:

– Etter at det nå er blitt «lovlig» å sykle med el-sykler i marka, så har jo dette segmentet eksplodert litt. Dette er en av råtassene:

Sjekk ut den heftige nyheten her

Er ikke terreng helt i fokus hos deg, poengterer Solem hos Merida at dette (se under) er den mest solgte allround-sykkelen på el-sykkelfronten. Skal du sikre deg denne bør du likevel handle raskt, for el-sykkel har blitt meget populært:

Eller hva med «den perfekte bysykkelen» til kona? Og det til knallpris nå. Sjekk ut den klassiske bysykkelen kvinnene elsker, men som du nå får med elmotor. Se tilbudsprisen her!

Terrengsykler

Å finne riktig terrengsykkel til behov er en prøvelse, men du er «safe» om du velger en modell til over 10 000 kroner, hvor girsystem og ramme er av god kvalitet. Er du også en som verdsetter noen timer på sykkelsetet, er det ofte lurt å tenke at godt utstyr gjør sykkelopplevelsen bedre …

Som skrevet over er 27,5 og 29 tommers dekk det som preget terrengsykkel-verdenen. Fra tidligere år har derfor BIG NINE vært en solid bestselger i prissegmentet på rett over ti tusen kroner. Nå er den redesignet, og med Shimano-girverk i Deore-klassen er det nesten å klikke kjøp med en gang. Garantert en god sykkel på landevei og i terrenget, i tillegg til å fungere godt hvis du vil teste deg i sykkelritt. Dette er en modell som blir utsolgt også i år.

Sjekk den ut her!

Sjekk ut alle terrengsyklene her

Landeveissykler

Dette ble HOT for mange år siden da nordmenn endelig fikk øyne opp for Tour de France og de norske rytterne. Siden den gang har det eksplodert i antall syklister med landeveissykkel, og deres syltynne dekk og høye hastigheter. Men har du først satt deg på en landeveissykkel er det fort gjort å bli bitt av denne basillen – tro oss!

Når det er snakk om landeveissykkel, er Joakim Solem rask med å trekke frem verdens letteste serieproduserte sykkel på kun 4,5kg. Her ser du den sinnsyke prisen! Den unike sykkelen produseres i et ytterst begrenset antall, og da skulle det vel bare mangle at en sykkelkoffert som er designet til denne sykkelen følger med på kjøpet.

For oss vanlige dødelige er en landeveissykkel opp mot 20 000 kroner mer realistisk. Med Shimano 105-girsystem og lett aluminimusramme er Scultura 400 en av bestselgerne i dette segmentet. I tillegg til en fornuftig prislapp er dette en sykkel du får glede av i mange år fremover. Se den her!

Årets store landeveisnyhet fra Merida er likevel Scultura Disc med hydraulistiske skivebremser. Med på vekt på rett under 7,5 kg og Ultegra og DuraAce-system fra Shimano er dette en sykkel som leverer varene. Sjekk den ut her!

 

Se årets landeveissykler her!

Hybridsykler

Dette er syklene som kombinerer komfort, sykkelglede, hverdagsbruk og brukervennlighet. Er sykkelen kun et fremkomstmiddel og for fine turer langs promenadene, ja, da er dette sykkelsegmentet noe for deg.

En skikkelig vinner på asfalten er Speeder 300, med en solid aluminiumsramme, vekt på 10,5 kg og Shimano Tiagra-girsystem. Se den her!

For en rimeligere variant har du Crossway 20, som også er en av bestselgerne gjennom flere år – nå i ny design. Bestselger? Ja. Prisen? Overkommelig.

Se hele sykkelutvalget for 2017 her

 

Handle sykkel enkelt på nett:

Du tenker kanskje det er vanskelig og tungvindt å handle sykkel på nett. Kanskje redd for at den ikke passer? Eller må montere den selv? Eller hva skjer med returretten?

Meridastore.no er løsningen.

  1. Velg sykkel uten kø og stress – snakk med personell på Livechat hvis du trenger råd
  2. Velg størrelse – det sjekker du her!
  3. Velg nærmeste sportsbutikk du vil hente den i
  4. Betal
  5. Hent i butikk – ferdig montert

Test selv her – det funker!

Se også: Sjekk disse elleville sykkeltilbudene

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *